Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-7 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Aldığı kadar buğday nişastası

Üzerin için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğday nişastası hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Buğday nişastasını yavaşça ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz ele yapışan bir hamur olmazda ondan birazda daha sert bi hamur olacak zati nişastalı bi hamur olduğundan pürüzsüz bi kıvam oluyor.
  3. Hamurdan elma büyüklüğünde modül alıp tezgahta rulo haline getirip verev kesip tepsiye diziyoruz.
  4. Bu formda hamur bitene kadar yapıyoruz, esasen bu tanım tam bir tepsi kurabiye oluyor .
  5. 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz fırından çıkarmadan bir kasede pudra şekeri ve tarçın karıştırıp bi süzgeçle kurabiyeleri üzerine eliyoruz ,böyle sıcakken fırında kalmalı soğuyunca servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yazların Vazgeçilmezi Karpuzlu Smoothie
Kremalı Pankek Tarifim
Tart Kalibinda Kostebek Pasta
Al Biber Tavası
Şeftalili Kek
Çıtır Börek (Buzluğa Koyabilirsiniz)
Hdabla | © 2025 |