Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba)

Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kasesi köy yoğurdu
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 15 yaprak yeşil nane
  • Tuz
  • Aldığı kadar su

Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye aldığımız yoğurt ve unu telle yahut mikserle evvel çırpalım, içine yıkanmış pirinçleri koyalım ,kaynayana kadar daima karıştıralım.
  2. Kaynayınca altını kısıp tertipli karıştırmaya devam edelim ,su ne kadar gerekiyorsa azar azar kıvamına nazaran ekleyelim.
  3. Pirinçler tam yumuşayınca içine taze naneyi minik doğrayıp atalım karıştırmaya devam edelim.
  4. Naneler kararınca tuzunu atalım ( tuzu besbelli olsun biraz o denli güzel oluyor).
  5. Naneler kararıp pirinçler yumuşayınca ocaktan alalım camı açalım ılıtana kadar karıştırmaya devam edelim, ılıyınca servis edebiliriz. Buzdolabından çıkarıp soğuk soğuk daha lezzetli oluyor 😍.

Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tava Böreği
Yoğurtlu Garnitür Mezesi
Üzümlü Kek
Islak Kek ( Popit Kalıbında)
Fırında Sebzeli Tavuk
Aşırı Lezzetli Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |