Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk lahana
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • 7-8 adet sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben youtubeden lahananın kesilişini izledim sizde izleyin ona nazaran kesip yapraklarını suda haşlayın yumuşayıncaya kadar.
  2. Sonra iç harcı için pirinçleri yıkayıp ,içinedilimlediğimiz soğan, sarımsak ,baharatları ekleyelim.
  3. Limon tuzunu su dolu yarım çay bardağında eritip içine ekleyelim karıştıralım güzelce tadına bakalım eksiği varsa katalım.
  4. Lahana yaprakları soğuyunca damarlı kısmı içte kalacak biçimde 2 çay kaşığı koyarak saralım bi tencereye dizelim.
  5. Sarmaları 1 tık geçecek biçimde sıcak su ekleyelim kısık ateşte kapağını kapatıp 30-40 dk pirinçi yumuşayana kadar pişirelim afiyetler olsun ❤️❤️.

Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Bahane Pasta Şahane ️
Küncülü (Susamlı) Kurabiye
Tavuklu Arap Tava
Çilekli Cheesecake
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)
Hdabla | © 2025 |