Hazırdan Daha Lezzetli Ev Yapımı Lahmacun

Hazırdan Daha Lezzetli Konut Üretimi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 2’şer adet yeşil ve kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için;
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Hazırdan Daha Lezzetli Mesken İmali Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harcı için; domates, biber ve soğanları rondodan geçiriyoruz.
- Derin bir kabın içerisine kıymayı, harcı, salçayı, sıvı yağı ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Sosunu derin bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine yada dilediğiniz fırın için uygun olan tepsiye birinci yufkayı seriyoruz.
- Kenarlarını da ortada birleştiriyoruz.
- Sostan üzerine döküp her yerine gelecek biçimde fırçayla dağıtıyoruz.
- Başka bir yufkayı ikiye bölüyoruz ve yarısını sosu sürdüğümüz tepsinin orta kısmına yerleştiriyoruz. Öteki parçayı da öteki lahmacun için kullanıyoruz.
- ❗️ katladığımız yufkaların ortasına yarım yufka serilmezse ortası fazla ince kalıyor ve tepsiye yapışıyor.
- Tepsideki yufkanın üzerine hazırladığımız iç harçtan döküyoruz ve kaşık yardımıyla her yerine eşit halde dağıtıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede fırının en alt rafında pişiriyoruz.
- Yanına roka salatası, sumaklı soğan ve ayran tercih edebilirsiniz.
- Tadına doyulmaz lahmacununuz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Hazırdan Daha Lezzetli Mesken Üretimi Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









