Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Un helvasının şerbeti için:

  • 3 su bardağı su yahut süt
  • 2 su bardağı toz şeker

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un helvasının şerbeti için bir tencerenin içerisinde su yada sütü ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın.
  2. Hafif sıcak hale gelince ocaktan alıp kenarda bekletin.
  3. Ardından un helvası için bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı alın ve tereyağını eritin.
  4. Daha sonra üzerine elenmiş unu azar azar ek edin ve kısık ateşte unu kavurmaya başlayın.
  5. Kıvama gelince şerbetini de verin.
  6. Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar vermeye başlayın ve daima karıştırın.
  7. Katılaşan helvayı ocaktan alın ve kaşık yardımıyla form verip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. ☺️.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 dakikada Doyurucu Nohut Dürüm
Yumurta, Yoğurt, Süt Yok️ Susamlı Sokak Simidi Tarifi (Videolu)
Rafine Şekersiz Hurmalı Sütlaç Tarifi
Kıymalı Taze Börülce Yemeği
Kırmızı Mercimekli Köfte
Uzak Doğu Usulü Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma
Hdabla | © 2025 |