Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 300-350 gram kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye ya da genişçe bir tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. (kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın).
- Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alarak kaynayan kadar karıştırarak pişirin.
- Daha sonra vanilya ve tereyağını ek edin ve 2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Borcama kavurmuş olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
- Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları serin.
- Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabından 1 saat yahut vaktiniz varsa 1 gün dinlendirin.
- Tatlımız servise hazırdır şimdiden deneyecek olanlara afıyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






