Portakallı Tart Kek

Portakallı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Un

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Süslemek için;

  • Portakal dilimi

Portakallı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Herkese selamlar 🤗.
  2. Kek için; Yumurta ile şekeri çırpalım daha sonra öteki kalan gereçleri ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. Tart kalıbına dökelim 180 derecede fırında 25 dakika pişirelim.
  4. Soğuyunca bir bardak süt ile ıslatalım.
  5. Muhallebi materyaller karıştırıp pişirelim soğumaya bırakalım.
  6. Muhallebi katılaşana kadar çırpalım. soğuyan muhallebi kekin üzerine döküp istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 💕.

Portakallı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Domates Soslu Bulgur Pilavı
Milföy Tost
Teretür Mezesi
Şalgamlı Bulgur Salatası
Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı
Hdabla | © 2025 |