Triliçe
Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yumurta
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- Yarım su bardağı ılık su
- Küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için:
- 200 ml krema
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Kreması için:
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
Karameli için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı süt yahut su
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta (mısır,buğday farketmez)
Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayla şekeri yeterlice köpük köpük olana kadar çırpın.
- Daha sonra unu, vanilin, kabartma tozunu ek edip spatulayla karıştırın.
- Dikdörtgen orta (büyükde olur) uzunluk borcama keki dökün ve hafif yere vurun ki havası çıksın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin (pişme müddetini kendiniz ayarlayın fırın değişebilir).
- Soğuduktan sonra kürdanla üstüne delikler açın.
- Üzeri için olan süt krema ve şekerimizi düzgünce çırpalım.
- Kekimizin üstüne kepçeyle gezdirelim.
- Krem şantimizi sütle çırpıp (süslemek için 1 kaşık ayıralım) kekimizin üstüne sürüp en az 2 saat dolapta dinlendirelim.
- Karamel için teflon bir tavaya şekerimizi koyalım erimeye başlamadan kaşık değdirmeyelim.
- Sonra tahta kaşıkla daima rengi dönesiye kadar karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım (rengini fazla koyu yapmayalım yanmazsın) bu esnada panik yapmayalım eriyecektir kaynamaya başlayınca yarım su bardağı süt ile açtığımız nişastayı ekleyip karıştıralım.
- Kıvam alındıktan sonra kaynayınca ocaktan alıp soğumayı bırakalım (soğumaya bıraktığımız karameli orta sıra karıştıralım ki kabuk tutmasın. ).
- 2- 3 saat dinlenen kekimizin üzerini karamelimizi döküp ayırdığımız krem şantiye sütle afif durultup sıkma torbasına koyup şerit halinde çizip kürdanla aşağı üst çizip desen çıkaralım trileçemiz servise hazırdır. Afiyet olsun. 🌹.
Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















