Sebzeli Poğaça

Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un
  • 250 gram peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tane kırmızı biber

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir su bardağı su, bir su bardağı ılık süt, 1 paket yaş maya, 2 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  2. Bir su bardağı sıvı yağ, bir yumurtayı, 2 tatlı kaşığı tuzu ve 6 buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz.
  3. Hamurun üzerini streç ile sararak ılık bir ortamda bir saat mayalandırıyoruz.
  4. Hamur mayalandıktan sonra peynir ve doğranmış zerzevatları ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.
  5. Hamurumuzdan küçük bezeler alıp poğaçamızın halini verdikten sonra tepsimize alıyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli 20-25 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Şeklinde Kurabiye (Derin Dondurucu İçin) (Videolu)
Glutensiz Pırasalı Havuçlu Kek
Fırında Kabak
İrmikli Çikolatalı Tatlı
Trileçe
Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |