Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası

Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 2 litre su
  • Yarım kilo tuzlu yoğurt
  • 2 su bardağı mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • Tuz ölçüsü size bağlı

Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır ve ısınınca şehriyeler eklenir kavrulur.
  2. Ardından naneyi 1 dk kavurup üzerine 2 litre su eklenir.
  3. Daha sonra donmuş tuzlu yoğurt üzerine eklenir kaynayana kadar karıştırılır ve büsbütün özlenmesi sağlanır.
  4. Kaynayan çorbaya mantı ve haşlanmış nohut eklenir.
  5. Kısık ateşte mantılar yumuşayınca çorbamız hazır. Afiyet olsun.

Mantılı Tuzlu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arap Usulü Kepse Pilavı
Alinazik
Patatesli Gül Böreği
Çilekli Beyaz Çikolatalı Muffin
Patatesli Lavaş Böreği
Ayvalı Portakal Aromalı Kereviz
Hdabla | © 2025 |