Yumuşacık Pankek Tarifi

Yumuşacık Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ

Yumuşacık Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alalım. güzelce çırpalım.
  2. Ardından süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  3. Tüm materyalleri güzelce çırpalım. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak formda bir karışım elde etmemiz gerekiyor. Pankek hamurumuz hazır.
  4. Uygun bir tavaya çok az ölçüde sıvı yağ alalım ve fırça ile tavanın her tarafına sürelim.
  5. Pankek hamurumuzdan bir yemek kaşığı kadar alıp tavamıza dökelim ve kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
  6. Üzeri göz göz olduktan sonra pankekleri zıt çevirerek iki tarafınıda pişirelim.
  7. Burada ocağın ısısını ayarlamak çok kıymetli. Şayet üzeri göz göz olmadan altı fazlaca kızardıysa ocağın ateşi yüksek demektir.
  8. Bu durumda ocağın altını kısarak tava biraz soğuduktan sonra pişirmeye devam etmenizi tavsiye ederim.
  9. Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alalım. Afiyet olsun…

Yumuşacık Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Çörek
Damla Çikolatalı Cookies
Fındıklı/Elmalı Kurabiye
Yaban Mersinli Kremalı Kek
Çikolatalı Borcam Pastası
Patatesli Çıtır Muska Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |