Susamlı Cevizli Yumuşak Kek

Susamlı Cevizli Yumuşak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu+1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşığı susam
  • kalıbı yağlamak için tereyağı+ 1 kaşık un

Susamlı Cevizli Yumuşak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kalıbı tereyağı ile güzelce yağlayıp, her yerine un serpelim.
  2. Tabanına susam serpip buzdolabına koyalım.
  3. Yumurtaları ve şekeri mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpalım.
  4. Bütün sıvıları katalım ve karıştıralım.
  5. Un, nişasta ,vanilya ve kabartma tozunu+karbonatı eleyerek yavaş yavaş katalım.
  6. Biraz daha karıştıralım ve büsbütün karışınca, cevizi ek edelim.
  7. Spatula ile karıştırıp,yağladığımız kalıba dökelim.
  8. Kalıbı sertçe yere vurarak hamurun yerleşmesini sağlayalım, üzerine kalan susamı serpelim.
  9. 170°c de alt-üst fırında 40 dk kadar pişirelim.
  10. 10-15 dakika soğutup kalıptan çıkaralım.Afiyet olsun.

Susamlı Cevizli Yumuşak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Çorbası
Zeytinyağlı, Pirinçli Yeşil Elma Dolması
Waffle Tarifi
Cocostar (Hazırını Aratmayan Bir Tatlı)
Orman Meyveli Rulo Pasta
Miss Gibi Pratik Bardak Hesabıyla Sütlaç
Hdabla | © 2024 |