Gelin Pastası
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
Islatmak için;
- 1.5 su bardağı süt (2 su bardağıda olabilir)
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanelin
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım.
- Yağ ve suyu ekleyip çırpalım.
- Nişasta un kabartma vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp kek harcımızı döküp fırına alalım 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Muhallebi için krem şanti hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp çırpalım ocağa alıp pişirelim.
- Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla delelim biraz sütü 1 kaşık yardımıyla keke dökelim.
- Ilıyan muhallebiye krem şanti ekleyip mikserle çırpalım keke dökelim hindistan cevizi serpelim.
Servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







