Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin

Islatmak için;

  • 1.5 su bardağı süt (2 su bardağıda olabilir)

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanelin
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım.
  2. Yağ ve suyu ekleyip çırpalım.
  3. Nişasta un kabartma vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Dikdörtgen borcamı yağlayıp kek harcımızı döküp fırına alalım 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.
  5. Muhallebi için krem şanti hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp çırpalım ocağa alıp pişirelim.
  6. Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla delelim biraz sütü 1 kaşık yardımıyla keke dökelim.
  7. Ilıyan muhallebiye krem şanti ekleyip mikserle çırpalım keke dökelim hindistan cevizi serpelim.

Servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kupta Tatlı
Karamelo
Keten Tohumlu Akdeniz Salata
Kıymalı Patates Oturtma
Tavuk Şiş
10 Dakikada Krep Pizza ( Tepside )
Hdabla | © 2025 |