Çankırı Yoğurtlu Çorba
Çankırı Yoğurtlu Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 avuç haşlanmış nohut
- 2 avuç paket erişte
- 2 kepçe yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Çankırı Yoğurtlu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohut ve erişteyi bir tencereye alıyoruz ,1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz, üzerine geçmeyecek halde çok az ölçüde daha evvelce nohutları haşladığım için 10 dakikada eriştelerle birlikte haşlıyoruz.
- Sonra bir kaseye iki kepçe yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ,1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı un koyup çırpıyoruz .
- Sonra çorbamızın suyundan yavaş yavaş bir biçimde yoğurtlu harcın içine 3 yemek kaşığı koyuyoruz sonra bir kere yeniden çırpıp çorbanın içerisine yavaş yavaş döküyoruz.
- Tereyağını küçük bir tavaya ve 1 tatlı kaşığı toz biberi naneyi ekleyip yağı hazır edelim, 5 dakika daha pişirilen çorbanın içerisine yağı yavaşça dökelim. Afiyet olsun👌.
Çankırı Yoğurtlu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










