Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği
Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk beyaz lahana
- 1 büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 500 gram kuzu eti (iri kesim et.)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( tatlı kullandım)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ( orta acılıkta kullandım)
- 2 arnavut biberi
- Tuz
Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuzu etini tencereye aldım. Suyunu salıp, tekrar çekene kadar yağsız kavurdum.
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğradım, ete ek ettim. Bu ortada hiç sıvı yağ kullanmadım. Kuzu etinin yağı kâfi oldu. Sizin etiniz daha az yağlı ise 1 yemek kaşığı sıvı yağ ek edebilirsiniz.
- Soğan da etle birlikte yarı yarıya kavrulduğunda, orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika, yemeklik doğradığım lahanayı tencereye ek ettim.
- Lahana ile birlikte soğan ve eti kavurmaya devam ettim, ta ki lahanaların hacmi yarı yarıya düşene kadar. Bu ortada, orta ara karıştırmayı ihmal etmedim.
- En son kaynattığım suyu tencereye ek ettim. Su ölçüsünü lahanaların üzerine hafif çıkacak kadar ayarladım.
- Tencerenin kapağını kapattım. Orta ateşte lahana yumuşayana kadar pişirdim.
- Lahana pişince tuz, kırmızı biber, pul biber ve tereyağını ekledim. 1-2 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapattım.
- Son olarak arnavut biberlerini yemeğe ekledim. Şöyle bir karıştırdım.
- Her yemekte olduğu üzere bir 15 dakika dinlendirdim. Yemeğin hazır.
Sağlık ve afiyetle🌺.
Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






