Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği

Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk beyaz lahana
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram kuzu eti (iri kesim et.)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( tatlı kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ( orta acılıkta kullandım)
  • 2 arnavut biberi
  • Tuz

Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu etini tencereye aldım. Suyunu salıp, tekrar çekene kadar yağsız kavurdum.
  2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğradım, ete ek ettim. Bu ortada hiç sıvı yağ kullanmadım. Kuzu etinin yağı kâfi oldu. Sizin etiniz daha az yağlı ise 1 yemek kaşığı sıvı yağ ek edebilirsiniz.
  3. Soğan da etle birlikte yarı yarıya kavrulduğunda, orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika, yemeklik doğradığım lahanayı tencereye ek ettim.
  4. Lahana ile birlikte soğan ve eti kavurmaya devam ettim, ta ki lahanaların hacmi yarı yarıya düşene kadar. Bu ortada, orta ara karıştırmayı ihmal etmedim.
  5. En son kaynattığım suyu tencereye ek ettim. Su ölçüsünü lahanaların üzerine hafif çıkacak kadar ayarladım.
  6. Tencerenin kapağını kapattım. Orta ateşte lahana yumuşayana kadar pişirdim.
  7. Lahana pişince tuz, kırmızı biber, pul biber ve tereyağını ekledim. 1-2 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapattım.
  8. Son olarak arnavut biberlerini yemeğe ekledim. Şöyle bir karıştırdım.
  9. Her yemekte olduğu üzere bir 15 dakika dinlendirdim. Yemeğin hazır.

Sağlık ve afiyetle🌺.

Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Büyük Tepside Tam Ölçülü Trileçe Tarifi
Dubai Tatlısı
Velibaht (Belbağı)
Semizotu Yemeği
Bol Malzemeli Fit Kek
Tavada Kuşkonmazlı Kuzu Pirzola
Hdabla | © 2024 |