Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 yumurta (Bir adedinin akı ayrılmış)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • Aldığı kadar un

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında ki materyallerin hepsini bir yumurtanın beyazı hariç karıştır.
  2. Unu azar azar ekleyelim ve çok yumuşak bir hamur olana kadar un ek edelim.
  3. Elimizde ceviz büyüklüğünde kesimler alıp ister form ver ister minik peynir kesimleri koy yuvarla.
  4. Ayırdığın yumurta beyazına batırıp tepsiye diz.
  5. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişir.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Oturtma (Lokum Gibi, Yağ Çekmeyen)
Profiterol
Taze Fasülyeli Pilav
Nohutlu Topalak Köfte
Rekor Kıyırlıkta Poğaça
Bebe Bisküvili Nescafeli Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |