Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 2 yumurta (Bir adedinin akı ayrılmış)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- Aldığı kadar un
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında ki materyallerin hepsini bir yumurtanın beyazı hariç karıştır.
- Unu azar azar ekleyelim ve çok yumuşak bir hamur olana kadar un ek edelim.
- Elimizde ceviz büyüklüğünde kesimler alıp ister form ver ister minik peynir kesimleri koy yuvarla.
- Ayırdığın yumurta beyazına batırıp tepsiye diz.
- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişir.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







