Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tane yumurta(beyazı hamura koyulacak)
  • 4,5-5 su bardağı un(kontrollü eklenecek)

İç materyali:

  • Lor peyniri ve kaşar peyniri

Üzerine:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, şeker ve mayayı uygun bir kapta karıştıralım.
  2. Daha sonrasında unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Yoğurulan hamuru üzerini örterek 45-50 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  5. Bezeyi uzun bir formda açıp ister bıçakla şeritler yapalım isterseniz de farklı bir form verelim.
  6. Uç kısmına gelecek biçimde peynirli harçtan koyarak saralım.
  7. 175-180 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
  8. Nar üzere kızaran, puf puf kabaran poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun 😋.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Sote
5 Dakikada Hazır Kupta Tiramisu (Videolu)
Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla)
Kahvaltıya Fit Mıffin
Etli Pirinç Pilavı
Tepsi Poğaçası
Hdabla | © 2025 |