Köfteli Çökertme Kebabı
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı (6 gr)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz (6 gr)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Patates için;
- 3-4 adet orta uzunluk patates soyulmuş dilimlenmiş
Sıvı yağ kızartmak için
- 1 çay kaşığı tuz
Sarımsaklı yoğurt için;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1-2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Domates sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk rendelenmiş domates
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Tereyağ üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftelik materyalleri bir kaba alalım. Karıştırıp yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra bir ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp köfte halini verelim.
- Hazır olan köfteleri başka materyalleri hazırlarken buzdolabında dinlendirelim.
- Süzme yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları ekleyip güzelce çırpalım yahut karıştıralım.
- Pürüzsüz hale gelen sarımsaklı yoğurdu kenarda bekletelim.
- Soyulmuş ve kibrit çöpü formunda dilimlenmiş patatesleri 19 dakika suda beklettikten sonra tavaya sıvı yağını koyup kızdırdıktan sonra altın rengini alana kadar kızartalım.
- Kızarttığımız patatesleri tabaklara alalım.
- Hazır olan sarımsaklı yoğurdunu ve kızarttığımız patatesleri bir kenarda bekletirken;.
- Buzdolabından köfteleri çıkarıp az yağ da döküm tavada mühürleyerek pişirelim. Köfteleri de tabağa sarımsaklı yoğurdun üzerine koyalım.
- Bir tavaya sıvı yağı koyup domates rendesini, salçasını, baharatlarını ve şekerini ekleyerek kıvam alana kadar (5-7 dk) pişirelim.
- Sunum için; servis tabağının tabanına kızarmış patatesleri yayalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
- Yoğurdun üzerine pişmiş köfteleri yerleştirelim. Hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
- Son dokunuş olarak tereyağını eritelim pul biberini koyalım ve eriyen tereyağını sıcak sıcak dökelim.Afiyet olsun.
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















