Tahinli Kurabiye
Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı tahin
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 su bardağı susam (üzeri için)
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 175°c’ye ısıtın.
- Büyük bir kapta tereyağı, sıvı yağ, 1 tam yumurta, 1 yumurta sarısı ( yumurta beyazını kenara ayırın), tahin ve pudra şekerini düzgünce çırpın.
- Vanilya, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Kurabiyeleri evvel ayırdığınız yumurta beyazına, akabinde susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 15–20 dakika pişirin.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







