Etli Kuru Fasülye
Etli Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 25 gram tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kuru acı biber
- 1 litre sıcak su
Etli Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeleri düdüklü tencerede haşlayın.
- Döküm tencereyi ısıtın. Etleri tencereye alıp kavurun.
- Üzerine biraz zeytinyağı ekleyip ince doğranmış soğanlarla birlikte güzelce kavurmaya devam edin.
- Salçaları ve baharatları ekleyin, karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyn.
- Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
- Önceden haşladığınız fasulyeleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra tereyağını ekleyin, kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Etli Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








