Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun)
Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Aldığı kadar un
- Tuz
Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri robottan geçirip bir kaba alın.
- İçerisine geri kalan materyalleri ilçe edip yoğurun.
- Ilık su ve süte zeytinyağ ile unu ekleyip yoğurun. (unu denetimli ekleyin hamur sert olmayacak ) 12 adet bezeye bölüp hamuru merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
- İçerisine harcı ekleyip evvelce ısıtılmış maximum derece fırının en alt tabanına aksi yerleştirilmiş tepsiye lahmacunu koyun.
- 3-4 dk pişirip fırından alın. Etsiz lahmacunlarınız hazır.
Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












