Patlıcan Kayığı
Patlıcan Kayığı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kemer patlıcan
- Sıvı yağ
Tavuklu harcı için;
- 200 gram tavuk eti
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Çok az sıcak su
- Tavuk baharatı
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş eriyen peynir
- Domates
Sosu için;
- Salça
- Su
- Tuz ve çok az domates rendesi
Patlıcan Kayığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımı pijamalı biçimde soyup tuzlu suda beklemeye aldım.
- Bu sırada tavuğumu doğradım.
- Yemeklik doğradığım soğanımı kavurdum.
- Üzerine biberlerimi ekleyip yeniden kavurdum.
- Sırasıyla salça, tavuk etlerim, sarımsak ve baharatlarıda ekleyip kavurdum.
- Rengi değişen tavuklarımın üzerine kış için buzluğa ayırdığım domates rendesini ekledim. (domates rendelerim, bir bardak boyutundalar bu sebeple yarısından biraz az kalan domates rendesini ayırdım sosta kullandım. ).
- Çok az da su ekleyerek tavuk sotemi pişirdim.
- Patlıcanlarımı duruladım ve kızgın yağda kızarttım.
- Dilerseniz patlıcanları fırınlayarakta hazırlayabilirsiniz.
- Kızarttığım patlıcanlarımı fırın kabına aldım.
- Ortalarını çatalla ayırdım. İçlerini tavuk sotemle doldurdum.
- Üzerlerine kaşar peynirini ve domatesi dizdim.
- Çok az su, 1 tatlı kaşığı kadar salça ve kalan domates rendesiyle sosumu hazırladım yemeğimin alt tabanına döktüm.
- 200 derece de yemeğim üstü kızarıp domatesleri pişene kadar fırınladım.
Patlıcan Kayığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














