Tam Tutan Kürt Böreği
Tam Tutan Kürt Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Arasına;
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- Pudra şekeri
Tam Tutan Kürt Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin üzerine sıvı yağı ekleyip soğumaya bırakın.
- Derin bir kaba suyu tuzu koyalım, üzerine unu ek edelim, ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin 20 dk dinlendirin.
- Daha sonra 6 bezeye bölün geniş tabak boyutunda açarak ortalarına hazırladığınız yağdan sürün tüm hamura birebir süreci yapın ve 40 dk dinlenmeye bırakın.
- Ardından teker teker masa üzerinde açabildiğiniz kadar açın ( esasen hamur el ile açılır ).
- Hamuru haldeki üzere katlayın tavaya koyun başkalarını de tıpkı biçimde yapıp üst üste koyuyoruz.Kalan yağımızı üstüne gezdiriyoruz .
- 250 derecelik evvelden ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz, akabinde dilimleyip servis ediyoruz ,üzerine de pudra şekeri serpip yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Tam Tutan Kürt Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














