Tam Tutan Kürt Böreği

Tam Tutan Kürt Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su

Arasına;

  • 150 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Tam Tutan Kürt Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritin üzerine sıvı yağı ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Derin bir kaba suyu tuzu koyalım, üzerine unu ek edelim, ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin 20 dk dinlendirin.
  3. Daha sonra 6 bezeye bölün geniş tabak boyutunda açarak ortalarına hazırladığınız yağdan sürün tüm hamura birebir süreci yapın ve 40 dk dinlenmeye bırakın.
  4. Ardından teker teker masa üzerinde açabildiğiniz kadar açın ( esasen hamur el ile açılır ).
  5. Hamuru haldeki üzere katlayın tavaya koyun başkalarını de tıpkı biçimde yapıp üst üste koyuyoruz.Kalan yağımızı üstüne gezdiriyoruz .
  6. 250 derecelik evvelden ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz, akabinde dilimleyip servis ediyoruz ,üzerine de pudra şekeri serpip yiyebilirsiniz afiyet olsun.

Tam Tutan Kürt Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Sunumları
Kış Keki
Fellah Köftesi (Muhteşem Lezzet)
Muhalebili Kolay Pasta
Mandalinalı Kurabiye
Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze
Hdabla | © 2025 |