Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk portakal
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 portakalın suyu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik kabımızın içine portakalımızı doğruyoruz ve üzerine yumurta, süt, sıvı yağ ve şekeri ekliyoruz ve blender makinesiyle portakalları ezilene kadar çekiyoruz.
  2. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  3. Kontrollü bir halde de unumuzu da ekliyoruz.
  4. Mikserle çırpıp yağladığımız bir kalıba hamurumuzu döküyoruz evvelden 170 derece ısıttığımız fırına kekimizi üzeri kızarıp içi pişinceye kadar yaklaşık 25 dakika denetimli bir formda pişiriyoruz.
  5. Pişen keki 5 dakika birinci sıcağı çıkıncaya kadar bekliyoruz sonra üzerine sıktığımız portakal suyunu döküyoruz.
  6. Portakal suyunu emip kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden elinize sıhhat afiyet olsun. 🥰🌹.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebekler İçin İncirli Kek
Çökertme Waffle
Elma Salatası
Çikolatalı Kakaolu Puding
Çok Lezzetli Elmalı Kereviz Salatası – Kolay Ve Pratik (Videolu)
Tavuklu Kereviz
Hdabla | © 2025 |