Portakallı Kek
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk portakal
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 portakalın suyu
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik kabımızın içine portakalımızı doğruyoruz ve üzerine yumurta, süt, sıvı yağ ve şekeri ekliyoruz ve blender makinesiyle portakalları ezilene kadar çekiyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Kontrollü bir halde de unumuzu da ekliyoruz.
- Mikserle çırpıp yağladığımız bir kalıba hamurumuzu döküyoruz evvelden 170 derece ısıttığımız fırına kekimizi üzeri kızarıp içi pişinceye kadar yaklaşık 25 dakika denetimli bir formda pişiriyoruz.
- Pişen keki 5 dakika birinci sıcağı çıkıncaya kadar bekliyoruz sonra üzerine sıktığımız portakal suyunu döküyoruz.
- Portakal suyunu emip kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden elinize sıhhat afiyet olsun. 🥰🌹.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















