Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 10 dilim balkabağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk yahut et suyu (isteğe bağlı)
  • 6-7 su bardağı su
  • Muskat
  • Karabiber
  • Tuz

Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğrayalım sıvı yağ eklediğimiz tenceremize alalım hafif pembeleşince içine küp küp doğradığımız patates ve havuçları ekleyip biraz kavuralım.
  2. Daha sonra bal kabaklarını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Üzerine 5 su bardağı su ve tavuk suyunu ekleyerek kaynamaya bırakalım. (ortalama 15dakika içinde tüm sebzeler yumuşamış olacaktır. )
  4. Yumuşayan sebzelerimizi blender dan geçirip tekrar ocağa koyalım çorbamıza sütümüzü ve baharatlarımızı ekleyerek bir taşım daha kaynatalım.
  5. Eğer kıvamı çok ağır geldiyse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  6. Süt yahut krema da kullanabilirsiniz.
  7. İsterseniz hiç tavuk yahut et suyu eklemeyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.

Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Biber Dolması
Şemşemok
Patlıcan Lazanya
Sütlü Ekmek/Çörek
Keto Tavuk Köfte
Çikolata Soslu Kedi Dilli Pasta
Hdabla | © 2025 |