Patlıcan Oturtma (Lokum Gibi, Yağ Çekmeyen)
Patlıcan Oturtma (Lokum Üzere, Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 3 adet orta uzunluk domates
- 3 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 3 çay kaşığı tuz
Patlıcan Oturtma (Lokum Üzere, Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımızı alacalı soyup 10 dakika tuzlu suda bekletelim, şayet patlıcanlarınız acı değilse bekletmeyebilirsiniz.
- Sonrasında tavada ayçiçek yağını kızdırıp patlıcanları bütün olarak kızartalım. (diğer tanımlarda patlıcan dilimlenerek kızartıldığı için çok yağ çekmektedir, şayet bütün olarak kızartırsanız patlıcanlarınızın yağ çekmediğini göreceksiniz).
- Kızaran patlıcanları bir kenara alalım soğumasını bekleyelim, patlıcanlar kızarırken de kıymalı harcınızı hazırlayabilirsiniz.
- Ayrı bir tavaya yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları alıp yağda kavuralım, çok öldürmeden üzerine kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim, kıyma kavrulmaya yakın üzerine biberleri ekleyelim ( biberleri sonradan ekliyoruz zira yemeğin içinde kavrulup çok ölmesini istemiyoruz),
- Biberlerden sonra domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edelim, üzerine baharatları ve tuzu ekleyelim, salçaları ekleyelim.
- Tüm materyaller karışıp özdeşleşince üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim ve harcımızı sulandıralım.
- Yaklaşık 10 dakika pişirip altını kapatalım.
- Kızarttığımız patlıcanları halka halinde dilimleyip borcama dizelim.
- Damak tadınıza nazaran patlıcanların üzerine biraz tuz serpebilirsiniz, akabinde üzerine kıymalı harcımızı dökelim.
- 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim, fırınınızın performansına nazaran şayet üzeri kızarmamışsa sonrasında 5-10 dakika 250 dereceye alabilirsiniz.
- Fırından aldığımız yemeğimizi tercihen yanında cacık ve pirinç pilavıyla servis edelim.
- Lokum üzere yumuşacık patlıcanları ve yağ çekmemesiyle favori tanımınız bundan sonra bu olacak. Herkese afiyet olsun!.
Patlıcan Oturtma (Lokum Üzere, Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















