Düdüklüde Tavuklu Keşkek

Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak aşurelik buğday (250 ml’lik bardak kullandım)
  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 adet tavuk kalça
  • 1 diş sarımsak
  • 1.7 lt sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğday ile nohutu bir gece evvelce birebir kapta ılık su ve bir çay kaşığı karbonat ile ıslatın.
  2. Düdüklü tencereye buğdayları, nohutları koyun.
  3. Üzerine tavukları ekleyin.
  4. Tuz, karabiber, sarımsak, sıcak su ekleyin.
  5. Kapağını kapatıp, 45 dk kısık ateşte pişirin.
  6. Sonra kapağını açıp, tavuk derisini ve kemikleri ayırın.
  7. Tavuk etlerini küçük modüllere ayırıp, tekrar tencereye koyun, karıştırın.
  8. Tencerede su yoksa 2-2 buçuk bardak kadar su ekleyin. Suyunu çekmemişse su eklemeyin.
  9. Kapağını kapatıp, 25 dk kısık ateşte pişirin. Keşkeğimiz hazır.
  10. Sos için: sıvı yağ ile tereyağını tavada eritin.
  11. Salçaları ve sarımsakları koyun.
  12. Tuz ve pul biberi de ekleyerek, karıştırarak pişirin.
  13. Gerekirse biraz sıcak su ekleyin. Afiyet olsun.

Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Unuyla Mantar Çorbası (Kremalı Gibi)
Çilek Reçeli
Kestaneli Supangle
Nişastasız, Yumurtasız Fırın Sütlaç Tarifi (Videolu)
Sebzeli Tavuk Sote
Yoğurtlu Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |