Düdüklüde Tavuklu Keşkek
Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bardak aşurelik buğday (250 ml’lik bardak kullandım)
- 1 çay bardağı nohut
- 2 adet tavuk kalça
- 1 diş sarımsak
- 1.7 lt sıcak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğday ile nohutu bir gece evvelce birebir kapta ılık su ve bir çay kaşığı karbonat ile ıslatın.
- Düdüklü tencereye buğdayları, nohutları koyun.
- Üzerine tavukları ekleyin.
- Tuz, karabiber, sarımsak, sıcak su ekleyin.
- Kapağını kapatıp, 45 dk kısık ateşte pişirin.
- Sonra kapağını açıp, tavuk derisini ve kemikleri ayırın.
- Tavuk etlerini küçük modüllere ayırıp, tekrar tencereye koyun, karıştırın.
- Tencerede su yoksa 2-2 buçuk bardak kadar su ekleyin. Suyunu çekmemişse su eklemeyin.
- Kapağını kapatıp, 25 dk kısık ateşte pişirin. Keşkeğimiz hazır.
- Sos için: sıvı yağ ile tereyağını tavada eritin.
- Salçaları ve sarımsakları koyun.
- Tuz ve pul biberi de ekleyerek, karıştırarak pişirin.
- Gerekirse biraz sıcak su ekleyin. Afiyet olsun.
Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







