Cevizli Kek

Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker artı 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı ceviz

Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir çırpma kabına toz şeker ve yumurtaları alarak 3 dk kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı da ekleyelim ve 2 dakika kadar daha çırpın.
  3. Sonrasında kakao, vanilya, elenmiş kabartma tozu ve elenmiş unu da ekleyerek materyaller güzelce karışana kadar çırpalım.
  4. Son olarak bıçakla iri iri kestiğimiz cevizimizi de ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Siz dilerseniz bu basamakta cevizi rondodan da geçirin.
  5. Kek kalıbını her yerini tereyağı ile yağlayalım ve hazır olan kek hamurumuzu içerisine boşaltalım.
  6. Kekimizi evvelce ısıttığımız 175°c fırında birinci yarım saat fırının kapağını açmadan yaklaşık 40 dakika kadar denetimli pişirelim.
  7. Süre sonunda kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan kekimizi servis tabağına zıt çevirelim ve kalıptan çıkartalım. 🫶 yumusacik bir kek deneyin kesinlikle 🤗.

Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mükemmel Soslu Nugget Salata
Sade Poğaça
Ciğer Sote
Buzluk Limonata
Kıvırcık Ve Tereli Salata (Narlı, Havuçlu, Turplu Miss Gibi)
Portakallı Kereviz
Hdabla | © 2025 |