Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları)

Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 ml süt(2.5 su bardağı)
  • 2 adet yumurta
  • 160 g toz şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 50 g tereyağı
  • 100 ml sıvı krema (1/2 (yarım) su bardağı )
  • 50 g beyaz çikolata
  • 70 g nişasta(3,5 yemek kaşığı)
  • 10 g un(1 yemek kaşığı silme)
  • 1 p vanilin

Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker,süt ve yağı ocağa alın,kaynamadan biraz alacağız.
  2. Nişasta ve unu bir kaba al karıştırın, akabinde yumurtaları ekleyip çırpın.Homojen olana kadar.
  3. Şimdi ılıyan sütten bu karışıma 2 kepçe alın tekrar çırpın,ocağın altını açın artık süt kaynama noktasına gelince yumurtalı karışımı tel süzgeçten geçirip ekleyin, süratli olun çabucak kıvam alır.
  4. Kıvam alınca kapatın  altını,çikolatasını ekleyip karıştırın erisin.
  5. Ara orta karıştırarak soğutun,kabuk tutmasına müsaade vermeyin,soğuduktan sonra krema ve vanilini ekleyin mikserle çırpın (bu ortada kıvamı epey koyu olacak panik yapma sakın😂)

Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstık Pare
Antep Fıstık Ezmeli Brownie (Videolu)
Evde Pratik Sushi
İki Renkli Pasta
Kıymalı Pide
Pratik Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |