Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları)
Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 ml süt(2.5 su bardağı)
- 2 adet yumurta
- 160 g toz şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
- 50 g tereyağı
- 100 ml sıvı krema (1/2 (yarım) su bardağı )
- 50 g beyaz çikolata
- 70 g nişasta(3,5 yemek kaşığı)
- 10 g un(1 yemek kaşığı silme)
- 1 p vanilin
Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker,süt ve yağı ocağa alın,kaynamadan biraz alacağız.
- Nişasta ve unu bir kaba al karıştırın, akabinde yumurtaları ekleyip çırpın.Homojen olana kadar.
- Şimdi ılıyan sütten bu karışıma 2 kepçe alın tekrar çırpın,ocağın altını açın artık süt kaynama noktasına gelince yumurtalı karışımı tel süzgeçten geçirip ekleyin, süratli olun çabucak kıvam alır.
- Kıvam alınca kapatın altını,çikolatasını ekleyip karıştırın erisin.
- Ara orta karıştırarak soğutun,kabuk tutmasına müsaade vermeyin,soğuduktan sonra krema ve vanilini ekleyin mikserle çırpın (bu ortada kıvamı epey koyu olacak panik yapma sakın😂)
Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















