Blenderda Portakallı Revani

Blenderda Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet orta uzunluk portakal

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet portakal suyu

Blenderda Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mis üzere portakal kokulu revanimizi hazırlamaya şerbeti ile başlıyoruz.
  2. Tencereye şeker ve suyu alıp karıştırıyoruz.
  3. Kaynayınca portakal suyu ekleyip 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Kek harcı için kabuğuyla birlikte küp küp doğradığımız portakalları şeker, yoğurt sıvı yağ ve yumurtayla blendırdan geçiriyoruz.
  5. Ardından un,irmik, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Yağladığımız dikdortgen borcama döküyoruz.
  7. Daha kalın olsun isterseniz kare borcam kâfi olacaktır.
  8. 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetiyle buluşturuyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Blenderda Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Bamya Kızartma
Kurabiye
Tek Tencerede Makarna One Pot Pasta Tarifi – Öğrenci Evlerinin Kurtarıcısı
Tavuk Pirzola Güveç
Havuç Topları
Nefis Ciğer Dürüm
Hdabla | © 2025 |