2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma
2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Ispanaklı harç için;
- Yarım kilo ıspanak
- 3 -4 kısım taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase ezine ve beyaz peynir karışımı
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağından biraz eksik un
- Tuz
2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanağı güzelce yıkayıp doğrayalım, akabinde taze soğan ve maydanozu da tıpkı biçimde yıkayıp doğrayalım .
- Sebzelerin suyunun süzmesi için süzgece alalım.
- Daha sonra geniş bir kabın içerisine alıp üzerine karabiber ,pul biber, zeytinyağı, tuz ek edip karıştıralım.
- Ardından bir yemek kaşığı tereyağı sos tavasına alıp eritelim.
- Üzerine zeytinyağı ek edelim.
- Hazırladığımız yağ ile tepsinin tabanına yağlayalım.
- Üzerine buruşturarak bir yufka serelim tekrar yağ döküp sürelim ikinci yufkayı da birebir formda buruşturarak serip yağ sürelim üzerine ıspanaklı karışımı her tarafına gelecek halde yayalım ve üzerine peynirleri serpiştirelim.
- Bir kabın içerisinde yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu çırpalım un ek edip tekrar çırpalım.
- Hamurun kıvamı krep hamuru kıvamında olması gerekiyor ve hazırladığımız hamuru kaşık yardımıyla tepsinin her tarafına gelecek biçimde dökelim.
- 180 derece ısıttığımız fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















