Karamelize Soğanlı Makarna

Karamelize Soğanlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram makarna
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı haşlanan makarnanın suyu
  • 4-5 yaprak ıspanak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Makarnayı haşlamak için;

  • Su
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Birkaç kesim beyaz peynir

Karamelize Soğanlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede kaynayan ve tuz eklenmiş suya makarnaları atıp 8-10 haşlanmaya bırakın.
  2. Sosu için tavaya ayçiçek yağını alın.
  3. Yarım ay biçiminde doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek yumuşayana dek soteleyin.
  4. Üzerine doğranmış köz kapya biber ve salçayı ekleyin.
  5. Ardından krema, makarnanın suyu ve doğranmış ıspanakları alın.
  6. Tuz ve baharatları da ek edip 5 dk kaynamaya bırakın.
  7. Tereyağını ekleyin.
  8. Haşlanmış makarnaları da süzüp sos ile buluşturun. Güzelce karıştırın.
  9. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine beyaz peynir rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karamelize Soğanlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Çanağında Tavuk
Kabardıkça Kabaran Pudingli Yumuşacık Kek (Videolu)
5 Dakikada Fit Helva ( Anne Sütü Arttırıcı )
Pratik Ekmek Arası Et Döner
Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek
Lavaştan Kolay Beyti Kebabı
Hdabla | © 2024 |