Milföy Poğaça

Milföy Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru
  • Lor peynir

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Milföy Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle milföy hamurumuzu ortadan ikiye bölüyoruz ,tam ortasına lor peynirimizi ekliyoruz ve poğaça yapar biçiminde altını kapatıp yuvarlıyoruz.
  2. Daha sonra bir adet yumurta sarısını sürüp üzerine hem çörek otu hemde kavrulmuş susam serpip fırına veriyoruz.
  3. 200°lik fırında 15 dk pişiriyoruz ,üstü güzelce piştikten sonra yalnızca alt tarafını açıyoruz alt tarafı biraz kalın olduğu için geç pişme ihtimali yüksek her iki taraf düzgünce piştikten sonra servise hazır hale getiriyoruz .
  4. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ☺️.

Milföy Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Amasya Usulü Akıtma (Krep) Tarifi
Nohut Ekmeği
Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği)
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek
Hazır Krema İle Trileçe Tarifi
Hdabla | © 2025 |