Geyik Kurabiye

Geyik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (buzdolabından yeni çıkmış)
  • 85 gram pudra şekeri (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 250 gram un (2 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı)
  • Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı kakao

Üzerini süslemek için;

  • Bonibon
  • Az bir ölçü bitter ve beyaz çikolata

Geyik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı birbirine yedirene kadar düzgünce yoğuralım.
  2. Yumurtayı ekleyip tekrar yoğuralım.
  3. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip son kere güzelce yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur oluyor.
  5. Hamuru strece sarıp buzdolabında yarım saat bekletelim. Aceleniz varsa bekletmeyebilirsiniz.
  6. Dolaptan çıkarıp yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla ne çok ince ne de kalın olacak halde açalım.
  7. Yuvarlak kalıp ya da ağzı geniş bir bardak yardımıyla hal verelim. Fazla hamuru alalım.
  8. Yağlı kağıdı tepsiye alıp kalan hamura da birebir süreci uygulayalım.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dk pişirelim.
  10. Üzerini süslemeden evvel büsbütün soğumasını bekleyelim.
  11. Süslemek için 2 başka buzdolabı poşetinin birine bitter birine beyaz çikolatayı koyalım.
  12. Poşetin kenar uç kısmına getirelim ve poşeti bağlayalım.
  13. Sıcak su dolu kasenin içine bırakalım.
  14. Çikolata eridiğinde poşetin ucunu makasla minicik keselim.
  15. Bitter çikolatayla gözler ve boynuzlar yapalım.
  16. Beyaz çikolata ile burun yapalım ve soğumadan çabucak üzerine bonibonu yapıştıralım.
  17. Çikolatalar donana kadar ister dışarda bekletin isterseniz de buzdolabında çabucak soğutabilirsiniz.
  18. Sonrasında yenmeye hazır ☺️ yaklaşık 20-22 adet çıkıyor.

Afiyet olsun ❤️

Not: daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ❤️.

Geyik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte)
Çanak Enginar
Chialı Nektarin Puding
Sütlaç (Un İle)
Jersey Sütten Kaymak Ve Yoğurt
Pratik Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |