Geyik Kurabiye
Geyik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (buzdolabından yeni çıkmış)
- 85 gram pudra şekeri (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 250 gram un (2 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı)
- Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı kakao
Üzerini süslemek için;
- Bonibon
- Az bir ölçü bitter ve beyaz çikolata
Geyik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı birbirine yedirene kadar düzgünce yoğuralım.
- Yumurtayı ekleyip tekrar yoğuralım.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip son kere güzelce yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur oluyor.
- Hamuru strece sarıp buzdolabında yarım saat bekletelim. Aceleniz varsa bekletmeyebilirsiniz.
- Dolaptan çıkarıp yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla ne çok ince ne de kalın olacak halde açalım.
- Yuvarlak kalıp ya da ağzı geniş bir bardak yardımıyla hal verelim. Fazla hamuru alalım.
- Yağlı kağıdı tepsiye alıp kalan hamura da birebir süreci uygulayalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dk pişirelim.
- Üzerini süslemeden evvel büsbütün soğumasını bekleyelim.
- Süslemek için 2 başka buzdolabı poşetinin birine bitter birine beyaz çikolatayı koyalım.
- Poşetin kenar uç kısmına getirelim ve poşeti bağlayalım.
- Sıcak su dolu kasenin içine bırakalım.
- Çikolata eridiğinde poşetin ucunu makasla minicik keselim.
- Bitter çikolatayla gözler ve boynuzlar yapalım.
- Beyaz çikolata ile burun yapalım ve soğumadan çabucak üzerine bonibonu yapıştıralım.
- Çikolatalar donana kadar ister dışarda bekletin isterseniz de buzdolabında çabucak soğutabilirsiniz.
- Sonrasında yenmeye hazır ☺️ yaklaşık 20-22 adet çıkıyor.
Afiyet olsun ❤️
Not: daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ❤️.
Geyik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







