Waffle
Waffle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 4/1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Makineyi yağlamak için margarin
Üzeri için;
- Sürülebilir çikolata
- Meyve
- Çikolata sosu ya da meyve sosu
- Kırılmış fındık
- Çikolata parçaları
- Dondurma
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Ardından sırayla süt, sıvı yağ, vanilin, kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yavaş yavaş un ek ederek akışkan bir hamur elde edene kadar çırpın
- Waffle makinesini margarin ile yavaşça yağlayın.
- Hamurdan bir kepçe makineye döküp kapağını kapatın.
- Yaklaşık 5 dk sonra pişmiş oluyor, hamuru spatula yardımıyla tabağa alın. Bu ölçüyle yaklaşık 5-6 adet waffle hamuru çıkıyor.
- Waffle hamunun üzerine evvel çikolata sürün, arından meyveleri koyun, sonra dondurma ve çikolata modülleri ve fındık modülleri en son çikolata ya da meyve sosu ekleyin afiyet olsun.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















