Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay
Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet ayva
- 1 avuç kuşburnu
- 1 kesim kabuk tarçın
- 1 tutam karanfil
- 1 modül yaş zencefil tozda olabilir
Çayı içerken eklenecek;
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım küçük fincan pekmez
Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvayı yıkayıp çiğitleriyle birlikte doğrayalım tencereye alalım kuşburnuyu yıkayıp, ekleyelim. 2 modül tarçın, 1 tutam karanfil, 5 su bardağı su ekleyelim, kapağını kapatalım ayvalar yeterlice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Bir ezici ile bastırarak ezip özünü çıkarıp bir süzgeçten geçirelim posasını atalım.
- Çıkan sudan 1 bardak alıp içine yarım fincan pekmez, 1 çay kaşığı karabiber küçük bir kesim zencefil rendeleyip, güzelce karıştırıp, sıcak sıcak içelim.
- Süzdüğümüz kalan ayva çayını gün içerisinde orta ara ısıtarak sıcak sıcak yalnızca biraz pekmez ekleyerek içelim.
- Ertesi gün birebir formda tıpkı ölçülerde 1 kere daha yapalım. Bu çayı birebir halde içmeye devam edelim. Ayrıyeten kahvaltıda ve yemek yerken çokça tere yeyin akciğeri tertemiz yapar.
Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















