Orjinal Maraş Çöreği

Orjinal Maraş Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Aldığı kadar su

Orjinal Maraş Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sadece tereyağı yahut yalnızca zeytinyağı ilede yapabilirsiniz) öncelikle bir kaba eritilmiş tereyağı sıvı yağı alalım ve üzerine denetimli bir formda unu tuzu ekleyelim.
  2. Hamur toparlanıp elde dağılacak kurabiye kıvamına geldiğinde yavaş yavaş suyunu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim ne sert nede çok yumuşak olsun en sona çöreotunuda ekleyip yoğuralım.
  3. Hazırladığımız hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp merdane yada çörek aparatı merdanesi ile orta uzunlukta yada minik halde açalım çörek aparatınız yoksa sonrasında üzerine bıçak yardımıyla çizikler atabiliriz.
  4. Açıp tepsiye dizdiğimiz çörekleri 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim 🙏🏻 hepsi bu kadar inanın 1 saatinizi bile almıyor sevenler ve deneyecekler için şimdiden afiyet olsun 🦋.

Orjinal Maraş Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Mantı
Karpuz Reçeli
Az Meyveli Aşure
En Lezzetli Haliyle Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Simit Poğaça
Pankek
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |