Antakya Usulü Mücver (Öcce)

Antakya Yöntemi Mücver (Öcce) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un (çok sıvı yahut çok katı olmayacak göz ayarı ayarlayabilirsiniz)
  • 3 diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon

Kızartmak için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Antakya Metodu Mücver (Öcce) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşillikleri güzelce yıkayalım. İnce ince doğrayalım çok ufak halde ( ben üşengeç olduğum için rondoda kıydım ve süzgeçte beklettim suyu süzülsün diye) doğrayınca su akıtmadığı için daha hoş oluyor vaktiniz var ise doğramanızı öneririm.
  2. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta, un ve baharatları mikser ile çırpalım ve içine yeşilliklerimizi ekleyelim. Sarımsakları soyup ezelim. Karışıma ek edelim.
  3. Kızartma tavamıza yağı alalım. Karışımdan kepçe yardımı ile birer kaşık kızarmış yağa ek ediyoruz. Önlü gerili kızartıyoruz.
  4. Kızaran öccelerimizi havlu kağıt üzerine alalım yağını bıraksın daha lezzetli oluyor. Öccelerimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Antakya Yolu Mücver (Öcce) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte En Kolay Hali
Kremalı Sebze Çorbası
Fırında Pişirmeden Porsiyonluk Ağlayan Kek
Yalancı Vişneli Cheesecake
Ferahlatıcı Soğuk Kahve
Diyet Pizza (Yulaflı)
Hdabla | © 2025 |