Antakya Usulü Mücver (Öcce)
Antakya Yöntemi Mücver (Öcce) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un (çok sıvı yahut çok katı olmayacak göz ayarı ayarlayabilirsiniz)
- 3 diş sarımsak
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Antakya Metodu Mücver (Öcce) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşillikleri güzelce yıkayalım. İnce ince doğrayalım çok ufak halde ( ben üşengeç olduğum için rondoda kıydım ve süzgeçte beklettim suyu süzülsün diye) doğrayınca su akıtmadığı için daha hoş oluyor vaktiniz var ise doğramanızı öneririm.
- Ayrı bir karıştırma kabında yumurta, un ve baharatları mikser ile çırpalım ve içine yeşilliklerimizi ekleyelim. Sarımsakları soyup ezelim. Karışıma ek edelim.
- Kızartma tavamıza yağı alalım. Karışımdan kepçe yardımı ile birer kaşık kızarmış yağa ek ediyoruz. Önlü gerili kızartıyoruz.
- Kızaran öccelerimizi havlu kağıt üzerine alalım yağını bıraksın daha lezzetli oluyor. Öccelerimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Antakya Yolu Mücver (Öcce) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











