Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • ️Yaklaşık 2.5 su bardağı un (200 mllik bardak) unu denetimli ekleyelim kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz)

Üzeri için;

  • ️Kahvaltılık sürülebilir çikolata
  • ️Fındık kırıntısı

Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıp, karıştırıyoruz. Daha sonra unumuzu denetimli bir halde ekleyerek yumuşak bir kurabiye hamuru elde ediyoruz.
  2. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlıyoruz şekere bulayıp, tepsiye diziyoruz. Ortasını küçük bir kaşık yardımıyla bastırıyoruz.
  3. 180° evvelce işitilmiş fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ortalarına kahvaltılık çikolata kreması sürüyoruz üzerine fındık kırıntıları serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.

Not:Bu ölçülerle 44 adet kurabiye elde edebilirsiniz.

Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Kurabiye
Sandviç Ekmeği Tarifi (Videolu)
Meyhane Pilavı
Buzluk İçin Starbucks Kurabiye (Videolu)
Çiçek Kurabiye
Efsane Sütlaç
Hdabla | © 2025 |