Tavuklu İçli Köfte

Tavuklu İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 kg tavuk kıyması
- 3 büyük uzunluk soğan
- İstediğiniz baharatlar
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
Soğanı kavurmak için;
- sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Dış hamuru için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- Aldığı kadar su
Tavuklu İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru ve irmiği kaynar su ile ıslıyoruz. Üzerini kapatıp, yarım saat şişmesini bekliyoruz.
- Küçük küçük doğranmış soğanları (isterseniz rondodan da geçebilirsiniz) tencereye alıp, yağda hafif kavuruyoruz. Üzerine tavuk kıymasını ekleyip, suyunu çekene kadar yeterlice kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymanın içine tereyağı ve baharatları ekleyip, tuzu da ekleyerek altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kıymayı bir kaba alıp, buzluğa kaldırıyoruz uygunca donması gerekiyor.
- Burada dikkat edilmesi gereken en değerli nokta kıymanın kıtır kıtır soğuk olması. Öbür türlü hamurla birleşmesi sıkıntı olur köfteyi kapatamayabilirsiniz.
- Şişen bulgurun içine bir yumurta ve bir kaşık salçayı ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz. Unumuzu da ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Azar azar su ekleyerek kulak göğsü kıvamında olacak biçimde yoğurmaya devam ediyoruz. Ben bu kademede hamur yoğurma makinesi kullandım ancak elde de yoğurarak özdeşleşmesini sağlayabilirsiniz.
- Bulgur yeterlice eriyip hamur haline gelince üzerine ıslak bir bez koyup, yarım saat dinlendiriyoruz. İsterseniz tüm gereçleri bir gün evvelce bu biçimde hazırlayabilirsiniz. Düzgünce dinlenince daha kolay yapılıyor.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp elimizle açıyoruz. İçine donan kıymamızdan aldığı kadar ekleyip elimizi döndüre döndüre ağzını kapatıyoruz.
- Çatlarsa telaş yapmayın elinizi suyla ıslata ıslata hamuru birleştirin. İster sonra yapmak için buzluğa kaldırın ister airfryerda yapın ister haşlayın. Deneyenlere afiyet olsun şimdiden.
Tavuklu İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








