Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna

Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket fırın makarna

Beşamel sosu için:

  • 2 ,5su bardağı süt (normal uzunluk su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi yarım çay kaşığı tuz karabiber

Makarnaya eklenecek:

  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri

Arasına serpmek için:

  • 1 küçük kaşe rendelenmiş sert beyaz peynir

Üzerine:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 türk kahve fincanı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dışı için:

  • 1 adet hazır yufka

Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı 10 dk haşlayıp soğuk sudan geçirip süzelim. Soğuması için bir tabağa alalım.
  2. Diğer tarafta tavaya yağları koyalım unu koyalım. Kısık ateşte hafif unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra sütü ek edip karıştıralım. Kıvam alana biraz pişirelim muskat rendesi, tuz, karabiber serpip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
  3. Soğuyan makarnanın üzerine yumurta ekleyip karıştıralım. Kaşar peyniri rendesi ekleyip karıştıralım. Sonra beşameli ek edip karıştıralım.
  4. Sonra yağlı kağıdı serdiğimiz tepsiye yufkayı serelim. Tepsiden fazlası taşsın. Makarnanın yarısı dökelim, peyniri serpelim, kalan makarnanın yarısı kapatalım, yufkayı içeri kapatalım, süt, yağ ,yumurta çırpalım, üzerine sürelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun not : kalabalık aile makarna paketinin tamamı yapabilir.

Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Ekmeği
Lezzetine Doyamayacağınız Coleslaw
Dolgulu Köfte (Videolu)
Yumuşacık Cevizli Bulut Kek
Kırmızı Pancar Mezesi
Cunda Mezesi
Hdabla | © 2025 |