Kokoş Pastane Kurabiyesi
Kokoş Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kakaolu için;
- 2 yemek kaşığı kakao
Antep fıstıklı için;
- Toz antep fıstığı
- Parça fındık
Çikolatalı dondurma kurabiye için;
- Kıyılmış fındık kuvertür çikolata
Kakaolu için;
- Sadece çikolata yahut farklı marmelatlar
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı
- Benmari beyaz çikolata
Kokoş Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı yumurta sıvı yağı ve pudra şekerini bir kaba alıp karıştıralım. Sonrasında vanilya, nişasta ve unu akabinde kabartma tozunu ekleyip unu denetimli ekleyelim ki katı bir hamur olmasın yumuşak kıyır bir hamur olana kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 3 modüle ekleyip fıstıklı kakaolu fındıklı ve çikolatalı hamur elde edelim yani fıstıklı onana fıstığını kakaolu olana kakaosunu ekleyelim.
- Fındıklı olana ise fındığını ve bıçak yardımıyla parçaladığımız çikolatalarımızı ekleyelim sonrasında merdane ve kalıplar yardımıyla dilediğimiz formu verelim.
- Marmelatlı için; yuvarlak tırtıklı kalıp kullandım dondurma şekili için dondurma kaşığı aparatını kullandım.
- Şekil verdiğimiz kurabiyeleri 170 derece de pişirelim.
- Pişen kurabiyelerin birinci soğuğu çıktıktan sonra dilediğimiz üzere süsleyelim ben çikolatalar ve frambuaz sos kullandım sizlerde dilediğinizi kullanabilirsiniz beğenmeyi kaydetmeyi ve benimle paylaşmayı unutmayın şimdiden sevgiler 💐
Kokoş Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













