Baklava

Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet limon
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık bir paket un (kıvama bağlı)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon

Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Bir kaba süt, yumurta, yağları, yoğurt, su, ve sıvı yağı ekleyip güzelce çırpalım.
  3. Daha sonra vanilya, kabartma tozunu, karbonat, tuz, limonu da ekleyip yeniden karıştıralım. Uygun kıvama ulaştığında unu yavaş yavaş ekleyelim.
  4. Hamur yumuşak kıvama gelene kadar yoğuralım. Yoğurma işi bittikten sonra yarım saat hamuru dinlendirelim.
  5. Bu ortada 1 tepsi için 3 kat yufka açtım. Hamurumuzu 20 adet ceviz büyüklüğünde kesimlere bölelim.
  6. Sonra üzerine ceviz ve biraz sıvı yağ serpelim. 2 kat ceviz olacak biçimde birebir süreci tekrar yapalım.
  7. En son açtığımız 3. yufkayı da üzerine seriyoruz ve fırça yardımıyla üzerini margarinle yağlandıralım.
  8. 180 derece ısıtılmış fırına pişirmeye bırakalım.
  9. Pişirme müddeti bittiğinde ılıması için bekleyelim ve üzerine ılık şerbet ekleyelim. Servise hazır afiyet olsun 🙂

Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocostar Pasta
İzmir Köfte
Cennet Hurması Puding
Kırmızı Lahana Turşusu
Borcamda Çilekli Hafif Yaz Pastası
Tavuklu Patates Salatası
Hdabla | © 2024 |