Ahududulu Cheesecake

Ahududulu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 2/5 paket burçak bisküvi
  • 1 su bardak fındık
  • 150 gram tereyağı

Keki için;

  • 1 paket labne 400gr
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilia
  • 2 tane yumurta 1 adedinin sarısı kullanılacak
  • Yarım su bardak şeker
  • 1/5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Ahududu reçeli (dilerseniz istediğiniz bir reçel de olur)

Ahududulu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel alt tabanı yapıyoruz 2,5 burçak paket bisküvi 1 su bardağı fındık robotta çekiyoruz, 150 gram tereyağını eritip, karıştırıp, yapacağımız kalıba su bardağının taban kısmı birinci bastırıp hal verip dolaba atıyoruz.
  2. İlk evvel labne ve krema güzelce çırpılacak. Daha sonra yumurtanın bir adedinin tamamı ve oburunun sarısı ve şeker eklenip çırpılacak. Un da ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
  3. Karışımı alt tabanın üstüne döküp 40-45 dk pişiriyoruz.
  4. Kekimiz soğuduktan sonra ahududu reçelimizi üstüne döküp, bir gece dolapta bekletiyorsunuz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Ahududulu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
Peynirli Fırın Mücver
Siyez Unlu Ekşi Mayalı Poğaça Tarifi
Bol Ekşili Kuru Dolma
Waffle
İstiridye Mantarı
Hdabla | © 2025 |