Ispanaklı Pişi

Ispanaklı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilogram un
  • 50 gram maya
  • 750 gram su
  • 20 gram tuz

İç harcı için;

  • 750 gram ıspanak
  • 1 kase peynir
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklı pişinin hamuru için gerekli olan gereçleri uygun bir kaba alalım elastik ve pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamurumuzu unladığımız tezgaha alalım bezelere ayıralım. Mandalina büyüklüğünde kâfi olacaktır. Dilediğiniz büyüklükte ayarlanabilir.
  4. Hamur bezelerimiz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. İnce kıyılmış ıspanağımızın içine tuz, peynir ve baharatlarımızı ek edip karıştıralım. İç harcımızı hazırlayalım.
  5. Dinlenen hamurlarımızı unladığımız tezgahımıza alalım ve istediğimiz incelikte açalım. İç harcımızdan hamurumuzun yarısına koyalım yarım ay biçiminde kapatalım.
  6. İç harcımızı koyduğumuz pişilerimizi 5 dakika dinlendirelim. Kızgın yağda pişilerimizin iki yüzünü de pişirelim. Ispanaklı pişi hazır. Afiyet olsun.

Ispanaklı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Limonata
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek
Karışık Meyveli Köstebek Pasta
Kaptandan Enfes Mantar Közleme
Tart Kek
Kahvaltılık Kaşarlı Domates
Hdabla | © 2025 |