Ispanaklı Pişi

Ispanaklı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kilogram un
- 50 gram maya
- 750 gram su
- 20 gram tuz
İç harcı için;
- 750 gram ıspanak
- 1 kase peynir
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam tuz
Kızartmak için;
- 2 su bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanaklı pişinin hamuru için gerekli olan gereçleri uygun bir kaba alalım elastik ve pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu unladığımız tezgaha alalım bezelere ayıralım. Mandalina büyüklüğünde kâfi olacaktır. Dilediğiniz büyüklükte ayarlanabilir.
- Hamur bezelerimiz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. İnce kıyılmış ıspanağımızın içine tuz, peynir ve baharatlarımızı ek edip karıştıralım. İç harcımızı hazırlayalım.
- Dinlenen hamurlarımızı unladığımız tezgahımıza alalım ve istediğimiz incelikte açalım. İç harcımızdan hamurumuzun yarısına koyalım yarım ay biçiminde kapatalım.
- İç harcımızı koyduğumuz pişilerimizi 5 dakika dinlendirelim. Kızgın yağda pişilerimizin iki yüzünü de pişirelim. Ispanaklı pişi hazır. Afiyet olsun.
Ispanaklı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









