Ispanaklı Pişi

Ispanaklı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilogram un
  • 50 gram maya
  • 750 gram su
  • 20 gram tuz

İç harcı için;

  • 750 gram ıspanak
  • 1 kase peynir
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam tuz

Kızartmak için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklı pişinin hamuru için gerekli olan gereçleri uygun bir kaba alalım elastik ve pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamurumuzu unladığımız tezgaha alalım bezelere ayıralım. Mandalina büyüklüğünde kâfi olacaktır. Dilediğiniz büyüklükte ayarlanabilir.
  4. Hamur bezelerimiz dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. İnce kıyılmış ıspanağımızın içine tuz, peynir ve baharatlarımızı ek edip karıştıralım. İç harcımızı hazırlayalım.
  5. Dinlenen hamurlarımızı unladığımız tezgahımıza alalım ve istediğimiz incelikte açalım. İç harcımızdan hamurumuzun yarısına koyalım yarım ay biçiminde kapatalım.
  6. İç harcımızı koyduğumuz pişilerimizi 5 dakika dinlendirelim. Kızgın yağda pişilerimizin iki yüzünü de pişirelim. Ispanaklı pişi hazır. Afiyet olsun.

Ispanaklı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Biber Çorbası
Çıtır Börek (Buzluğa Koyabilirsiniz)
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Brokoli Salatası
Karnabahar Kızartması
Sodalı Karnabahar Kızartması
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.