Havuçlu Tarçınlı Kek
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 3 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 paket (20 gr) kabartma tozu
- 2 paket (10 gr) vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı (kek kalını yağlamak için)
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurtaları ve toz şekeri bir kapta mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpalım. Karışımın beyaza yakın köpük köpük olması ülküdür.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip düşük süratte çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu, vanilya, kakao tarçını eleyerek ekleyelim. Homojen bir karışım elde eden kadar karıştıralım.
- Arkasından rendelenmiş havuç ile çekilmiş cevizi de ekleyip bir spatula yahut tahta kaşık ile karıştıralım.
- Karışım hazır hale gelince kek kalıbını tereyağı işe yağlayalım. Karışımı kek kalıbına dökelim.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
- Kekin pişip pişmediğini uzun kürdan yardımıyla denetim edelim. Kürdan keke batırılıp çıkarılır, pak çıkarda pişmiş demektir.
- Pişen keki kalıptan çıkaralım. Biraz dinlendikten (ılıdıktan) sonra dilimleyip servis edelim. Üzerine pudra şekeri serpebiliriz. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















