Cocostar Pasta
Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
- 100 gram sütlü çikolata
- 60 gram biter çikolata
- 200 ml sıvı krema
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kelepçeli kalıbımızın altını pişirme kağıdı ile kaplayalım, çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sütü ekledikten sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek harca ek edelim.
- Malzemeleri karıştırıp kabımıza aldıktan sonra 170 derece fırında 20 dakika pişirip soğumaya bırakalım.
- Üzeri için kremşanti ve sütü yoğunlaşana kadar çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekerimizi ekleyip karıştıralım.
- Çikolata ganajı için; krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım çikolatalarımızıda ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Soğuyan kekimizi süt ile ıslatıp, kremşantili harcımızı üzerine eşit halde yayalım.
- Son olarak soğumuş olan ganajımızıda döküp yayalım 3-4 saat dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













