Mutlaka Denemesi Gereken Rafine Şekersiz Çikolatalı Cheesecake
Mutlaka Denemesi Gereken Rafine Şekersiz Çikolatalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 50 gram tereyağı
Kreması için:
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 6-7 adet hurma
- 1/3 su bardağı sıcak su
- 400 gram labne peyniri (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket 200 ml krema (oda sıcaklığında)
Çikolata sosu için:
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 çimdik tuz (çikolata ve kahvenin tadını dengelemek için)
- 1 tatlı kaşığı espresso ya da 1 çay kaşığı granül kahve
Mutlaka Denemesi Gereken Rafine Şekersiz Çikolatalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt tabanı hazırlama: bisküvileri biraz iri taneli kalacak formda mutfak robotundan gecirin. Bu basamakta fındık eklerseniz tatlınız öteki bir boyuta çıkacaktır. Tereyağını eritin ve bisküvilerle karıştırın. Karışımı yuvarlak kalıba dökün ve alt tabanı bardak yardımıyla düzgünce sıkıştırın. Kenarları estetik bir manzara için daha yüksek tutabilirsiniz. 160°c’de, 10 dakika kadar fırında pişirin. Bu, bisküvilerin kıtırlaşmasını sağlar.
- Kremayı hazırlama: hurma ve sıcak suyu bir kapta birleştirip, 10 dakika bekletin. Hurmanın kabuklarını soyun ve karışımı mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Yumurtaları farklı bir kaba kırın ve beyazlaşana kadar çırpın. Labne peynirini, vanilyayı, nişastayı ve hurma püresini karıştırın ve çırpılmış yumurtaların üzerine yumurtayı söndürmeden spatula yardımıyla yavaşça ekleyin.
- Krema karışımını pişirme: hazırladığınız karışımı bisküvili alt tabanın üzerine dökün. Tepsinin altına sıcak su koyarak, fırında 160°c’de fırının alt ve üst ısıtma (fanlı olmayan) modunda denetim ederek yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.
- Çikolata sosunu hazırlama: çikolatayı benmari metodu eritin. Kremayı tencerede ılık kıvama getirin ve eritilmiş çikolatayı ekleyin. Kahve karışımını ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Çikolata sosunu cheesecake’e ekleme: cheesecake’in soğumasının akabinde üzerine çikolata sosunu dökün. Çikolata büsbütün soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!.
✓ Fırında sıcak suyla pişirilen cheesecake için 160°c en uygun sıcaklıktır. Bu sıcaklık, cheesecake’in iç kısmının kremamsı kalmasını sağlar. Fırının altına sıcak su koymak, cheesecake’in çatlamasını pürüzler ve su buharı, cheesecake’in daha yumuşak pişmesini sağlar. ✓ Cheesecake piştikten sonra, fırının kapısını biraz aralık bırakıp 10 dakika daha bekleyebilirsiniz. Bu, cheesecake’in apansız soğuyarak çatlamasını pürüzler. Akabinde, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin. Tanımı kaydetmeyi ve sevdikleriniz ile paylaşmayı unutmayın.
Mutlaka Denemesi Gereken Rafine Şekersiz Çikolatalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








