Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğüs
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acı yahut tatlı olması size kalmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri (tavuğa yakışan bir baharat)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı içme suyu (tavuğu haşlama için)
  • 1 çay bardağı içme suyu (haşlandıktan sonra pişirmek için)
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak (soğanlar için)
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (sumaklı soğanları karıştırmak için)
  • Yeteri kadar ince lavaş
  • Turşu (ister jalepeno, ister kornişon size kalmış)
  • 1/2 (yarım) limon (isteğe bağlı)

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tüm materyalleri hazırlayalım.
  2. Tavuk göğsünü yıkamadan bütün olarak 10-12 dakika kadar ön haşlayalım.
  3. Tavuklar haşlanırken domatesi, soğanı, maydanozu doğrayalım. Soğanları sumaklayıp zeytinyağ ile harmanlayalım.
  4. Tavuk haşlandıktan sonra lif lif ayıralım yahut jülyen biçiminde doğrayalım. Sonra bir tavaya yahut tencereye 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyalım. Kırmızı toz bineri rengi hafif dönene kadar karıştıralım. Biber yanmasın.
  5. Doğranmış tavukları tencereye alalım. Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim. Hafif kavuralım ve 1 çay bardağı suyunu ekleyelim. Yüksek ateşte süratlice çevire çevire pişirelim. Suyunu çekince ocaktan alalım.
  6. Lavaşları pişen tantuninin suyuna batırıp; içine domates, sumaklı soğan, maydanozu içine koyalım ve dürerek dürüm haline getirelim. Yanında turşu ve ayran yahut biber içecekler yiyelim. Afiyet olsun.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriye Pilavı
Nahniza (Lahniza)
Köfteli Patates Yemeği
Çökertme Kebabı
Nefis Karaköy Poğaçası
Maydanozlu Dereotlu Krep
Hdabla | © 2025 |