Tavuk Tantuni
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüs
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acı yahut tatlı olması size kalmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri (tavuğa yakışan bir baharat)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı içme suyu (tavuğu haşlama için)
- 1 çay bardağı içme suyu (haşlandıktan sonra pişirmek için)
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak (soğanlar için)
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (sumaklı soğanları karıştırmak için)
- Yeteri kadar ince lavaş
- Turşu (ister jalepeno, ister kornişon size kalmış)
- 1/2 (yarım) limon (isteğe bağlı)
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tüm materyalleri hazırlayalım.
- Tavuk göğsünü yıkamadan bütün olarak 10-12 dakika kadar ön haşlayalım.
- Tavuklar haşlanırken domatesi, soğanı, maydanozu doğrayalım. Soğanları sumaklayıp zeytinyağ ile harmanlayalım.
- Tavuk haşlandıktan sonra lif lif ayıralım yahut jülyen biçiminde doğrayalım. Sonra bir tavaya yahut tencereye 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyalım. Kırmızı toz bineri rengi hafif dönene kadar karıştıralım. Biber yanmasın.
- Doğranmış tavukları tencereye alalım. Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim. Hafif kavuralım ve 1 çay bardağı suyunu ekleyelim. Yüksek ateşte süratlice çevire çevire pişirelim. Suyunu çekince ocaktan alalım.
- Lavaşları pişen tantuninin suyuna batırıp; içine domates, sumaklı soğan, maydanozu içine koyalım ve dürerek dürüm haline getirelim. Yanında turşu ve ayran yahut biber içecekler yiyelim. Afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















