El Açması Gözleme

El Açması Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • Yarım paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
  • 1,5 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber

(İç harcını isteğe nazaran değiştirebilirsiniz)

El Açması Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, ılık su ve yarım paket mayayı karıştırın.
  2. Daha sonra unu ekleyin ve unun üzerine tuzu atın. Tuzu mayaya koymayın söndürür.
  3. Hamuru yoğurun yaklaşık 1,5 saat bekletin.
  4. Patateslerinizi haşlayın. Ocaktan alın tuz, toz biber atın ve patates ezeceği ile ezin daha sonra karıştırın.
  5. Daha sonra eşit bezelere bölün.
  6. İç harcı için patatesleri ezin tuz ve toz biber atarak tatlandırın.
  7. Daha sonra hamurları açın iç harcını koyarak önlü gerili yağlayarak pişirin. Afiyet olsun.

El Açması Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pekmezli Doğrama Turşu
Çay Saati Menüsü 3
Yağ Yakan Kırmızı Biberli Diyet Çorba
Muzlu Dondurma
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye
Pizza Hamuru (Videolu)
Hdabla | © 2025 |