El Açması Gözleme
El Açması Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- Yarım paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- 1,5 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
(İç harcını isteğe nazaran değiştirebilirsiniz)
El Açması Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, ılık su ve yarım paket mayayı karıştırın.
- Daha sonra unu ekleyin ve unun üzerine tuzu atın. Tuzu mayaya koymayın söndürür.
- Hamuru yoğurun yaklaşık 1,5 saat bekletin.
- Patateslerinizi haşlayın. Ocaktan alın tuz, toz biber atın ve patates ezeceği ile ezin daha sonra karıştırın.
- Daha sonra eşit bezelere bölün.
- İç harcı için patatesleri ezin tuz ve toz biber atarak tatlandırın.
- Daha sonra hamurları açın iç harcını koyarak önlü gerili yağlayarak pişirin. Afiyet olsun.
El Açması Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









